Bergen op Zoom

Voetballertjes van SJO De Markiezaten halen ruim 3.600 euro op met Sponsor4Daagse

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De jonge voetballers van de nieuwe club SJO De Markiezaten uit Bergen op Zoom hebben ruim 3.600 euro bij elkaar gewandeld. Om de clubkas te spekken hebben ze een speciale Sponsor4Daagse gelopen. Dinsdag was de laatste wandelavond en konden de organisatoren bekend maken hoeveel geld er is opgehaald.

Leon Oomen en Sandra Jongenelen van SJO De Markiezaten zijn hartstikke tevreden. Want hun speciale sponsorloop was een succes. De twee vonden het jammer dat de gewone Avond4daagse door corona niet doorging én ze zochten nog een manier om geld op te halen. Dus bedachten ze de Sponsor4daagse: de voetbaljeugd liet zich sponsoren door familie en vrienden en ging kilometers maken. Dinsdagavond mochten Oomen en Jongenelen bekend maken hoeveel geld de kinderen bij elkaar gewandeld hadden. De kinderen juichen als de grote kartonnen cheque tevoorschijn komt: 3.635 euro en 60 cent.

Ik vind sponsorloops altijd heel leuk

“Ik loop mee, omdat ik het best wel leuk vind om vooral iets voor de club ook te doen en met sponsorloop. Ik vind sponsorloops altijd heel leuk,” vertelt een blonde jongen. Het geld bij elkaar krijgen was voor hem geen probleem. “Ik ben bij mijn familie geweest en het was heel leuk, want iedereen wou wel meedoen.” De knul heeft samen met clubgenoten twee maandagen en twee dinsdagen gelopen, elke keer vijf kilometer. In totaal hebben er bijna 80 kinderen meegedaan aan de Sponsor4Daagse en ook nog eens zo’n 20 begeleiders.

Op De Plaat gingen we weer langs het water lopen en dat was gewoon heel gezellig

De voetballertjes van SJO De Markiezaten konden onderweg af en toe wel even op krachten komen. Want een paar van de sponsoren van de club hadden gezorgd voor wat lekkers. De routes waren daar op afgestemd: elke dag langs een andere sponsor. “Heel veel snoep en koekjes en die andere weet ik niet meer,” zegt een jongen met een grote lach op z’n gezicht. Al ging het niet alleen maar om de snoep, want ook het wandelen was leuk. “Ik vond de route van vorige week dinsdag heel leuk. Dat was op De Plaat: gingen we weer langs het water lopen en dat was gewoon heel gezellig.”

Je raakt er aan gewend als je het een aantal keer loopt

De kinderen krijgen tussendoor dan wel wat lekkers, maar ze lopen wel gewoon steeds vijf kilometer. Alleen de mini’s hoeven ‘maar’ twee kilometer te wandelen. Geen last van zere voeten? “Een beetje, maar je raakt er wel aan gewend als je het een aantal keer loopt.” Kiezen tussen een sponsorloop of voetbal is natuurlijk nog steeds makkelijk. Zeker voor de blonde jongen in Barcelona-shirt. “Voetballen! Omdat dat toch een sport is en ik vind dat leuker.”