Roosendaal

Voetbalmuseum verdwijnt uit Roosendaal: mogelijk naar Sittard

Redactie Redactie

Het Nationaal Voetbalmuseum en Voetbalexperience in Roosendaal gaan verdwijnen. Beiden zijn nog open tot 31 december in het Herstaco Stadion.

Ruim vier jaar na de overname van het museum en de experience, waar kinderen voetbalspelen kunnen doen, heeft eigenaar van het stadion Paul Hermsen besloten het door te verkopen. “Ik doe het nog steeds met veel plezier en ik wil best geld bijleggen, maar nu het echt niet meer gaat, doe ik het liever van de hand”. Het museum is volgens hem te ver weg voor mensen uit Limburg of Groningen. “Om de paar jaar is het tijd om het ergens anders neer te zetten”, vervolgt Hermsen.

Sittard

In het museum, wat in het Herstaco Stadion huisvest, is van alles te zien. Onder meer shirts die gedragen zijn door Edwin van der Sar, Marco van Basten, Johan Cruijff, Luis Suarez en Arjen Robben. Ook kunnen de kinderen er voetbalspelletjes spelen. Ze kunnen dribbelen, sprinten, schieten en koppen. Toen het museum nog huisvestte in Middelburg kon men ook de beker van het gewonnen EK 1988 bekijken. Deze staat op dit moment in Madurodam. “Ik kijk nog graag naar oude shirts en schoenen of oude beelden van EK’ s en WK’ s maar helaas houdt het een keer op. Maar gelukkig zijn er clubs die het geheel over willen nemen”, sluit Hermsen af.

Inmiddels is bekend dat Fortuna Sittard het mogelijk wil overnemen. De club komt binnenkort naar Roosendaal om eens te kijken hoe het er uitziet.