West-Brabant

Volg de Top 100 van 2022 en win een eindejaarspakket van ZuidWest FM

Studio ZuidWest FM

Studio ZuidWest FM

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De laatste dag van het jaar draait bij ZuidWest FM rond de beste platen van 2022. Zaterdag kun je luisteren naar de Top 100 van het afgelopen jaar. Welke nieuwe nummers van 2022 waren het populairst bij ZuidWest FM? Je kunt ook meteen je kennis van moderne muziek testen, want er is een Radiorebus. Daarmee kun je een eindejaarspakket winnen vol lekkers voor oud & nieuw. De Top 100 is zaterdag 31 december te horen van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Radiopresentatoren Jos Geelhoed en Victor Beekman hebben de Top 100 van 2022 samengesteld. Het is voor het eerst dat ZuidWest FM de lijst heeft gemaakt. “Vroeger hadden we de Winterse 50, met ook veel kerstmuziek er in. Maar de makers van die lijst zijn er mee gestopt,” legt Jos uit. “Het leek Victor dan leuk om zelf een lijst te maken. Dus dit wordt de eerste Top 100.”

De platen in de Top 100 zijn allemaal in 2022 uitgekomen. Geen nostalgische lijst dus. De nummer één houdt Jos nog geheim, maar hij wil al wel een beetje verraden welke muziek er voorbij komt. “Bij ons hoor je Duo Lipa, Harry Styles en Suzan en Freek. De bekende platen van dit jaar. Het staat er allemaal in,” vertelt Jos enthousiast. “We hebben gekeken naar airplay: welke platen hebben we bij ZuidWest FM veel gedraaid. Want dat is het geluid van ZuidWest FM. Zo’n breed mogelijke smaak voor onze luisteraars.”

Eindejaarspakket winnen met Radiorebus

Natuurlijk valt er ook iets te winnen. Luisteraars kunnen meedoen aan de Radiorebus. En dat is natuurlijk een rebus met muziek. “Leon Geers heeft de Radiorebus gemaakt. Elk uur of anderhalf uur komt de puzzel voorbij. Het zijn fragmenten uit 2022 en dan vragen we bijvoorbeeld de derde letter van de titel,” legt Jos uit. “Hoe lang het woord is? Even tellen hoor. Het zijn in totaal zeven letters. En je krijgt ze in de goede volgorde.”

Luisteraars die het woord denken te weten, kunnen dat mailen naar [email protected]. Onder de goede oplossingen wordt een prijs verloot. “De winnaar krijgt een eindejaarspakket met lekkers voor oudjaar. En we willen ‘m na de uitzending natuurlijk ook meteen nog even langs brengen, zodat ie nog op tijd bij de winnaar is.”

Acht uur live radio op ZuidWest FM

De Top 100 van 2022 is helemaal live. De presentatoren die op gewone zaterdagen een programma presenteren, zitten gewoon op dezelfde plek. Maar deze keer draaien ze zo’n 13-14 platen per uur om af te tellen naar de nummer één. En da’s best aanpoten. “Ja, dan moet je wel opschieten. Er is dus weinig tijd voor de presentator om te praten,” lacht Jos.

De ZuidWest FM-presentator vindt het heerlijk dat alles rechtstreeks is. “Dat vind ik leuk. Het hoort ook helemaal bij de sfeer, bij de tijd van het jaar,” vertelt hij. “Het mag van mij wel vaker live. Maar dat is lastig als vrijwilliger naast je betaalde baan.” ZuidWest FM heeft natuurlijk wel vaker rechtstreekse programma’s, vooral in het weekend. “Sommige presentatoren doen al jaren live, dus we zijn wel wat gewend.”

Frequenties en link voor de Top 100 van 2022

De Top 100 van 2022 is zaterdag te beluisteren op ZuidWest FM. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Als je wilt luisteren via de radio, dan kun je hier de frequenties van ZuidWest FM vinden. En als je liever online wilt luisteren, dan vind je hier de live-stream van ZuidWest FM. “Het is de eerste keer dat we de Top 100 uitzenden,” sluit Jos af. “Dus ik hoop dat er veel reacties binnen komen,”