Roosendaal

Volksronde Roosendaal gaat ook deze zomer niet door: het was alles of niets

De Volksronde in 2019

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Volksronde Roosendaal, een wielerronde voor amateurs, gaat ook deze zomer niet door. Dat meldt de organisatie op Facebook. Ze hoopte het evenement op zaterdag 24 juli te kunnen houden. Maar er zijn nog te veel coronaregels waar de Volksronde niet aan kan voldoen. Het lukt bijvoorbeeld niet om alle bezoekers te testen of te controleren. En er voor zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt is ook onmogelijk, aldus de organisatie. “Wij willen dat de Volksronde ‘echt’ is. En met echt bedoelen we normaal.”

Het zou de 45ste editie worden van de Volksronde Roosendaal, op zaterdag 24 juli. Maar de organisatie heeft besloten om het evenement af te lasten, net als vorig jaar. Op zich had ze kunnen wachten met de beslissing. En eerst kijken of de coronamaatregelen verder versoepeld worden. Dan kun je misschien een aangepast evenement houden. Maar daar voelt de organisatie van de Volksronde niets voor. Het is alles of niets.

Terug naar normaal: drukte en gezellige opstoppingen

De organisatie wil een ‘echte’ Volksronde, een normale zoals voor de coronacrisis. “Het is normaal dat er 500 man voor de Veestallen staan en dat je er 20 minuten over doet dat je er voorbij bent,” legt de organisatie op Facebook uit. “Het is normaal dat je bij café Jansen & Jansens in de rij staat, het is normaal dat je bij de Distel lekker naar de DJ of de zanger kunt luisteren en het is normaal dat Je bij ’t Trefpunt de renners de mooiste bocht in ziet gaan. Kortom zolang we dat niet kunnen is de Volksronde geen Volksronde.”

Tijdens de Volksronde wordt ook altijd het Roosendaals kampioenschap gereden. En de organisatie zou het wel heel jammer vinden als deze wielerwedstrijd ook niet door kan gaan. Daarom zijn er afspraken gemaakt met de organisatie van de kermisronde. Dat is pas op zondag 5 september en de kans is groot dat er dan meer mag. “Als het zo mag zijn dat de Kermisronde wel mag worden verreden dan staat ook het Roosendaals Kampioenschap op het programma. Noteer deze dus alvast in jullie agenda,” schrijft de Volksronde enthousiast.