Huijbergen

Volop sport- en cultuuraanbod voor kinderen in gemeente Woensdrecht

Maarten Elst Maarten Elst

Wethouder Lars van der Beek heeft vrijdagochtend een boekje overhandigd aan leerlingen van basisschool Ste. Marie in Huijbergen. Daarin kunnen ze zich aanmelden voor allerlei sportieve en culturele activiteiten. Daaraansluitend kregen de leerlingen les van de buurtsportcoaches van BWI.

“Het boekje heet Sport- en Cultuurimpuls binnen de gemeente Woensdrecht”, vertelt wethouder Lars van der Beek. “Heel veel verenigingen in Woensdrecht, muziek- en sportverenigingen, cultuurclubs, maar ook scoutings, noem maar op, bieden aan dat kinderen gratis gebruik kunnen maken van een aantal lessen of clinics. Of dat ze een keer een wedstrijd mogen meedoen.”

Naar de sportschool

Max, één van de leerlingen van groep 3, sport graag. “Ik doe aan blokjesbuik trainen”, vertelt de jonge sporter. Tijdens de overhandiging van de boekjes krijgt Max drie oefeningen voorgelegd. Een reactiespelletje, pijl- en boogschieten en ritmisch dansen. Max heeft al wel een favoriet: “Pijl- en boogschieten.”

De leerling van basisschool Ste. Marie heeft zijn toekomstplannen op sportgebied al rond. “Als ik 16 jaar ben, wil ik met de motor met mijn vrienden naar de sportschool om te sporten”, weet hij. “Tot die tijd wil ik lekker veel voetballen en naar de zwemles.”

Voor alle basisschoolkinderen

Het boekje met het lokale sport- en cultuuraanbod is bedoeld voor jeugd van alle Woensdrechtse basisscholen. “Leerlingen van groep 3, 4 en 5 krijgen allemaal het boekje”, aldus Van der Beek. “Sporten en cultuur is alleen maar goed voor hen. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook op sociaal vlak.”