West-Brabant

Volop vuurwerkschade in Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht spreken van rustige nacht

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Woordvoerders van de gemeente Woensdrecht en Roosendaal lieten zaterdagmiddag weten dat daar de jaarwisseling betrekkelijk rustig is verlopen. In Bergen op Zoom vonden daarentegen best wat incidenten plaats.

In Woensdrecht moest de brandweer twee keer uitrukken voor ‘kleine brandmeldingen’, aldus een gemeentewoordvoerder. Verder ging er weinig mis. Wel is er veel vuurwerk afgestoken, ondanks het verbod, maar dat geldt voor de hele regio. Roosendaal had eveneens een redelijk rustige nacht, wat waarschijnlijk kwam door de zichtbare aanwezigheid van veel politie. De gemeente spreekt van een ‘trendbreuk’.

Bushokjes, prullenbakken en een auto

Bergen op Zoom had zich tijdens de totstandkoming van dit bericht nog niet gemeld. Wel kwamen op de redactie meerdere berichten binnen over vuurwerkschade. Aan de Gagelboslaan was al vóór de werkelijke jaarwisseling, rond 22.30 uur, een bushokje twee keer achtereen opgeblazen met een vuurwerkbom. Aan de Sterrelaan en Holleweg moesten er een bushokje en prullenbak aan geloven. Eveneens aan de Sterrelaan beschadigde kort voor middernacht een vuurwerkbom een geparkeerde auto. Aan de Burgemeester Blomlaan vond tegen half vier ’s nachts ook nog een steekpartij plaats. Verdachten zijn voor zover bekend nog niet aangehouden.

Lees ook: Vermeende steekpartij in Bergen op Zoom, verdachten op de vlucht