Roosendaal

VOLOP wil levendiger centrum Roosendaal

VOLOP-projectleider Maruja Gutierrez met presentator Ruud van Osta.

Herbert Kats Herbert Kats

VOLOP Roosendaal start 1 maart met een nieuw soort aanpak om de binnenstad van Roosendaal levendiger te maken. Volgens de gemeente is het bedoeld als ‘tijdelijk podium’ voor kleinschalige initiatieven met een focus op ambachten, kunst en ontmoeting. Ruud van Osta presenteert de middag.

Bij de kick-off van het project zijn geïnteresseerden, lokale initiatieven en vastgoedpartijen present in het Wapen van Roosendaal. Wethouder Sanneke Vermeulen (Economie) verricht om 13.45 uur de opening van het programma, dat tot circa 16.30 uur duurt.

Unieke gelegenheid om ideeën te delen.

Doel van de bijeenkomst is om de verschillende partijen met elkaar te laten sparren over invullingen die de leegstand in het centrum tegengaan. Of zoals de gemeente het benoemt: “Het is een unieke gelegenheid om ideeën te delen, contacten te leggen en gezamenlijk te werken aan een aantrekkelijke binnenstad.”

Wandeling

Onderdeel van de middag is een wandeling door de binnenstad. Daarbij bezoekt het gezelschap leegstaande panden en verkent het de potentie voor nieuwe invullingen. Afsluiting vormt een interactieve sessie die deelnemers de kans geeft om hun eerste ideeën te pitchen.

Volgens de laatste informatie zijn er al zeker honderd aanmeldingen. Aan presentator Ruud van Osta is de rol toebedeeld om de middag te begeleiden.  Volgens hem is de respons op de uitnodiging ‘een goed teken’.

Combinaties

Zijn rol is die van moderator. “Blijkbaar hebben ze gedacht dat ik dat wel zou kunnen”, lacht hij. Van Osta zal ook mensen interviewen en ze samen brengen. “In welke combinaties is een kwestie van inschatten.”

VOLOP Roosendaal is een samenwerking tussen de gemeente Roosendaal en stichting VOLOP Brabant. Roosendaal is de zevende gemeente die met dit concept aan de slag gaat.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor Roosendaler Ruud van Osta