Roosendaal

Voor het eerst in 37 jaar geen Nationale Jeugdronde in Roosendaal

Hinderniscriterium in 2019 (Foto: Peter van de Molengraaf)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Nationale Jeugdronde in Roosendaal kan voor het eerst in 37 jaar niet doorgaan. Vanwege de coronacrisis mogen er tot 1 september geen evenementen worden gehouden. De jeugdronde met zo’n 450 kinderen zou dit jaar van 14 tot en met 19 juli worden gehouden.

De organisatie van de Nationale Jeugdronde in Roosendaal moet een flinke teleurstelling verwerken. “Met de laatste berichtgeving en het verbod op evenementen tot 1 september 2020 vervloog het laatste beetje hoop voor de organisatie van de Nationale Jeugdronde,” laat ze weten. De organisatie heeft zo lang mogelijk gewacht het besluit te nemen.

Stil op de Oude Markt

“Voor het eerst sinds 37 jaar zal het stil zijn op de Oude Markt in Roosendaal tijdens de eerste week van de zomervakantie,” laat ze weten. “Geen dagelijkse binnenkomst na de etappes op de Oude Markt, geen prijsuitreiking, geen avondspel en ook geen zinderende finale op de zondagmiddag.”

Andere jaren rijden er in juli 450 fanatieke kinderen op de fiets door de regio. Ze houden wedstrijden op snelheid, slimheid en behendigheid. Het is een lange traditie waar vele duizenden mensen bij betrokken zijn geweest. Vaak zelf als kind meegedaan aan de wedstrijden, of juist als vrijwilliger meegeholpen het evenement te laten slagen.

Afgewacht met ingehouden adem

De jeugdronde bleef hopen dat de coronamaatregelen versoepelt zouden worden. “Net als andere (wieler) evenementen heeft de organisatie van de Nationale Jeugdronde het nieuws en de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus nauwlettend en met ingehouden adem gevolgd,” aldus de organisatie. De veiligheid stond natuurlijk voorop. Maar ondertussen hield de club ook rekening met de sponsoren, omdat het ook voor hen een moeilijke tijd is.

De organisatie wil het evenement niet op een ander moment in het jaar houden. “De Nationale Jeugdronde is een echt zomerevenement. Alle deelnemers, vrijwilligers, betrokkenen en ook zeker onze sponsoren verdienen de kwaliteit van de Nationale Jeugdronde zoals zij al 36 fantastische jaren van ons gewend zijn.” Daarom kiest ze er voor een jaar te wachten. De volgende jeugdronde in Roosendaal is daarom van 27 juli tot en met 1 augustus 2021.