Bergen op Zoom

Voorbereidingen 90’s No Limits in volle gang: ‘Het is een heel vet feest’

Sita Kengen Sita Kengen

In een grote tent op de Boulevard in Bergen op Zoom barst zaterdag 90’s No Limits los. Het is de twaalfde keer dat het evenement wordt georganiseerd. Met artiesten als 2 Unlimited, Mental Theo, Alice Deejay en meer dan 4000 bezoekers belooft het weer een mooi feest te worden.

Komende zaterdag is de twaalfde editie van 90’s No Limits. Op het terrein zijn twee area’s te vinden: The Mainstage en Club Vato. “Vorig jaar was die zo populair, dat het publiek het dit jaar nog groter wilde zien. Wie zijn wij dan om dat niet te doen”, vertelt René Hopmans van Focus Events.

“Club Vato is geboren uit de liefde voor het discotheken-tijdperk die wij zelf hadden”, vertelt Jeroen Bogers. Hij is bij het evenement verantwoordelijk voor de online/marketing, kaartverkoop en artisthandling. “Er passen bijna duizend mensen in.”

Het zal aan show geen gebrek zijn.

Voorbereidingen

Dit jaar is er vooral geïnvesteerd in de grotere club. “Zo kan iedereen zich een beetje verdelen en is er voldoende plek. Ook is er een grotere buitenbar en meer licht en decor. De tent is nog vrijwel hetzelfde”, legt Hopmans uit.

“We zijn druk bezig om de techniek in te hangen en het decor af te maken. Dinsdag zijn ze begonnen met de voorbereidingen en vandaag hopen we ver klaar te zijn. Gemiddeld werkt hier ongeveer een man of tien per dag”, vertelt De Viet.

Hopmans, De Viet en Bogers zijn samen met Rowy de Groot (productie) de grondleggers van het evenement. Bogers: “Het zal aan show geen gebrek zijn. We hebben heel veel elementen in huis om mensen te verrassen en een leuke avond te bieden.”

Bezoekers

In 2011 was de eerste editie van 90’s No Limits met zo’n 1700 bezoekers. Toen werd nog niet het hele terrein gebruikt. “Eigenlijk is het vanaf de eerste editie ieder jaar wel met 600 bezoekers gegroeid. Tot we op de vijfde editie al op 4500 bezoekers stonden. We zijn niet van plan het verder uit te bereiden. We zitten al jaren lang aan de top van het evenemententerrein, er gaat dus ook niet meer publiek op kunnen”, vertelt Hopmans.

Het blijft een uniek concept.

“We doen het nu eigenlijk al langer dan dat de jaren-90 bestaan hebben, dus het blijft een uniek concept. Het lijkt ook wel dat er steeds meer jongeren komen. Het is natuurlijk lekker in de buurt en betaalbaar. We hebben nu een leuke mix van mensen die in de 90’s volwassen waren en alles wat daar onder zit.”

Evenementen

Naast 90’s No Limits organiseert Focus Events ook een aantal andere evenementen. Over vijf weken is Bergen op Zoom NL, hier kan worden genoten van Nederlandstalige volksmuziek. Ook is Danceboulevard dit jaar weer terug. Hopmans: “We merkten dat mensen het graag terug wilden zien. Grote namen als La Fuenta en The Partysquad zullen hier langs komen. Dit wordt super leuk ontvangen.”