Bergen op Zoom

Voorbijganger achtervolgt en overmeestert overvaller van cafetaria

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De man die zondagavond een cafetaria in Bergen op Zoom zou hebben overvallen, is achtervolgd en overmeesterd door een voorbijganger. De verdachte is een man van 54 uit Bergen op Zoom. De politie onderzoekt of hij ook iets te maken heeft met een eerdere overval op dezelfde cafetaria. Dat was op 27 mei.

De overval was op cafetaria ‘t Singeltje aan de Noordsingel in Bergen op Zoom. Zondag net na negen uur ‘s avonds kwam er een man binnen met een mes. Hij eist geld van de eigenaar. Maar het lukt de eigenaar om de overvaller te verjagen zonder dat hij buit mee kan nemen.

Omstander grijpt in

Een voorbijganger is achter de verdachte aangereden. Op de Korenmarkt in Bergen op Zoom lukte het hem om de verdachte te overmeesteren. Ondertussen waren er ook agenten aangekomen, die de man van de voorbijganger konden overnemen.

De verdachte is gearresteerd en zit nog vast. Het gaat om een man van 54 uit Bergen op Zoom. De recherche onderzoekt de overval. De rechercheurs kijken daarbij ook naar een eerdere overval op ‘t Singeltje, op 27 mei van dit jaar. Ze onderzoeken of deze twee overvallen misschien gepleegd zijn door dezelfde dader.

Lees ook: Overval op cafetaria ‘t Singeltje in Bergen op Zoom