Hoogerheide

Voordeur woning burgemeester Adriaansen opgeblazen met vuurwerkbom

Foto: politie Zeeland-West-Brabant

Han Verbeem Han Verbeem

De woning van burgemeester Adriaansen van Woensdrecht in Hoogerheide is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door een vuurwerkbom. De voordeur is opgeblazen en de woning heeft grote schade opgelopen, zo meldt de politie. Bij de aanslag is niemand gewond geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en pakt de kwestie hoog op. De politie kan nog niet bevestgen of het om een gerichte aanslag gaat, maar heeft wel vermoedens in die richting.

Door: Han Verbeem

Burgemeester Adriaansen werd omstreeks kwart over één opgeschrikt door een zware knal, aldus politiewoordvoerder Alwin Don. Daarbij bleek de voordeur van zijn woning ontzet. Ook de voorgevel, de garage en een op de oprit geparkeerde auto waren door de explosie beschadigd. Adriaansen is bij de explosie met de schrik vrijgekomen en reageerde geschokt: “Ik ben enorm geschrokken net als de omwonenden in de buurt. Ik tast volledig in het duister van de oorzaak en ik hoop dat het onderzoek van de technische recherche snel duidelijkheid geeft. De recherche pakt de zaak zeer serieus op.”

West-Brabant wordt al langere tijd door ernstige vuurwerkoverlast getroffen. Het is niet bekend of de kwestie enig verband houdt met de recente onrusten in Roosendaal. 

Getuigen gezocht

Inmiddels is de politie gestart met een onderzoek. Die wil in contact komen met getuigen en andere mensen die meer over dit incident kunnen vertellen. “Heeft u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800–7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020314681.”