West-Brabant

Voorleeskampioenschappen Woensdrecht en Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bibliotheek Het Markiezaat gaat op zoek naar de voorleeskampioenen van de gemeentes Woensdrecht en Bergen op Zoom. De voorleeswedstrijd is bedoeld voor kinderen van de basisscholen.

Het gaat om lokale voorrondes voor de Nationale Voorleeswedstrijd. In de gemeente Woensdrecht doen dit jaar 5 kinderen mee, in de gemeente Bergen op Zoom zijn het er 17.

De basisschoolleerlingen kunnen hun talent laten zien op zaterdag 2 februari in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Bergen op Zoom is ‘s ochtends aan de beurt tussen 9.15 uur en 12.00 uur. De middag is voor Woensdrecht, van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Regionale ronde

De winnaars van de lokale voorrondes worden gekozen door een jury. De lokale winnaars gaan door naar de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De beste kan dan nog door naar de Brabantse voorronde en uiteindelijk zelfs naar de landelijke wedstrijd.

Niet alleen de deelnemers zelf zijn 2 februari van harte welkom in Hoogerheide, ook hun fans en andere toeschouwers mogen komen om de kinderen aan te moedigen.