Roosendaal

Voorlopig ontwerp nieuwe gemeentehuis gepresenteerd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Cees Lok presenteerde donderdag het voorlopig ontwerp van het nieuwe gemeentehuis aan het Stadserf. Het pand zal flink onder handen worden genomen en transformeren naar het HUIS van Roosendaal.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het huidige pand zijn de publiekshal en de komst van een grote vergaderzaal. Er komt een nieuwe ingang op de plaats waar nu de onderdoorgang is. Mensen komen direct in de publiekshal terecht. “Heel veel glas, heel transparant. Daar moeten de publieksdiensten komen en het werkplein. Alle bezoekers moeten daar terecht komen”, vertelt wethouder Lok.

Duurzaam

Het HUIS van Roosendaal moet het meest duurzame gebouw worden van de stad. Lok: “Wij willen laten zien dat een bestaand gebouw best een duurzaam gebouw kan worden. Dat betekent dat wij kritisch naar nieuwe materialen kijken. Maar ook de spullen die nu in het gebouw staan en er uit gaan worden beoordeeld. Of het voor ons nog bruikbaar is of voor een ander.”

Publiekszaken

De ambtelijke en bestuurlijke organisatie verhuist tijdelijk naar Mariadal in de Vincentiusstraat. De publiekszaken gaan voorlopig naar een andere plek. “We hebben ervoor gekozen om ruimte te huren aan de Kloosterstraat. Dat is recht tegenover het gemeentehuis.” Volgens wethouder Lok is hiervoor gekozen omdat bewoners in de Vincentiusstraat bang zijn voor overlast van verkeer en parkeerhinder. Ook zou er te weinig ruimte zijn in Mariadal voor publiekszaken.

Definitieve ontwerp

Het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor is nog niet definitief. “We hebben met onze medewerkers gesproken over het voorlopig ontwerp. Alle bevindingen nemen we meer mee voor het definitieve ontwerp. Rond augustus moet dat gereed zijn.”

Rond de zomer van 2021 moet het nieuwe HUIS van Roosendaal klaar zijn.