Hoogerheide

Voormalig BWI-gebouw tegen de vlakte voor woningen

Het voormalige BWI-gebouw aan de Kromstraat in Hoogerheide. (Foto: Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

Het voormalige gebouw van de Brede Welzijnsinstelling (BWI) aan de Kromstraat in Hoogerheide gaat de komende weken tegen de vlakte. Na de sloop wordt het braakliggende terrein tijdelijk ingericht als veldje. Later zal de gemeente het opsplitsen in drie vrije bouwkavels. Daarvoor is eerst een bestemmingwijziging van het grondstuk nodig.

Doorgang verdwijnt

Ook de voetgangersdoorgang vanuit de Kromstraat naar het achterliggende park verdwijnt, aldus wethouder Hans de Waal. Het pand heeft eerder dienst gedaan als schoolgebouw. De laatste jaren was het een informatiecentrum voor vragen over jeugd, Wmo en ondersteuning. De Waal zegt dat de gemeente geen nieuwe bestemming voor het leegstaande pand heeft kunnen vinden.

Speelplaats

Eind vorig jaar zijn de diensten van BWI verhuisd naar het gemeentehuis van Woensdrecht aan de Huijbergseweg. Sindsdien staat het gebouw aan de Kromstraat leeg. “Het schoolplein achter de school blijft als speelplaats in gebruik”, laat De Waal weten. “Het wordt voorlopig afgezet met hekken en er komt een tijdelijke berging ter vervanging van het stenen gebouwtje naast de doorgang, dat ook verdwijnt.”

Sloop tijdens zomervakantie

“In overleg met de Brede School is afgesproken om de sloop in de zomervakantie plaats te laten vinden”, meldt de gemeente. “Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties voor spelende kinderen op het schoolplein en hoeft de school niet uit te wijken naar een andere buitenspeellocatie.”