Bergen op Zoom

Voormalig Philip Morris-pand overgenomen door Cubicco

Redactie Redactie

Een voormalig Philip Morris-pand wordt overgenomen door Cubicco. Het gaat om een perceel aan de Wattweg en het voormalig pand van Timmerfabriek Klaassen.

Het bedrijf Cubicco maakt energieneutrale en bijna kant-en-klare woningen. Zij hebben zich van te voren georiënteerd in Zeeland en West-Brabant en zijn daar meer dan tevreden over. Voornamelijk vanwege de ligging nabij het spoor en de aansluiting bij de A58 en A4 is de keuze gevallen op dit pand. Randy Riteco van Cubicco is blij met deze ontwikkeling: “De locatie is aantrekkelijk, (nadat onze huisstijl is toegepast en het gebouw een ware metamorfose heeft ondergaan), de logistieke ligging is prima en de arbeidsmarkt biedt voldoende soelaas. Wij hebben ons breed georiënteerd op de verschillende potentiële vestigingslocaties in en buiten de regio West-Brabant, maar de kans die de gemeente Bergen op Zoom ons bood, was voor ons uiteindelijk doorslaggevend”.

Cubbico start met 25 werknemers en het streven is om dat in de toekomst te brengen naar 75 à 80. Om de werkgelegenheid in de regio te vergroten is er een convenant getekend met de afspraak dat Cubicco 20 mensen aanneemt uit het bestand van Sociale Zaken. Voor de gemeente Bergen op Zoom is dit ook een mooie ontwikkeling. Ook wethouder Ad Coppens die in Bergen op Zoom de portefeuille Economische Zaken heeft, is blij met de komst van deze zeer kansrijke onderneming. “Cubicco is een onderneming met potentie, heeft een goede orderportefeuille in binnen- en buitenland en is een bedrijf dat continuïteit in zich heeft. Bovendien – en dat is voor de stad een belangrijk insteek – een onderneming met zicht op groei van arbeidsplaatsen. Wij geloven in dit bedrijf en zijn er bijzonder blij mee dat ze voor Bergen op Zoom, en in het bijzonder voor bedrijventerrein Lage meren Meilust gekozen hebben” Het feit dat de voormalige timmerfabriek op deze prominente plek een metamorfose zal ondergaan, geeft direct een verbetering van de uitstraling van dit bedrijventerrein” , aldus wethouder Ad Coppens.

Medio mei opent Cubbico haar deuren.