Roosendaal

Voormalig wethouder Wouw en Roosendaal Peter van Steekelenburg overleden

Peter van Steekelenburg tijdens een reportage afgelopen september waarin hij onze verslaggever een rondleiding gaf door het nieuwe pand van Buurthuis De Geerhoek

Peter van Steekelenburg tijdens een reportage afgelopen september waarin hij onze verslaggever een rondleiding gaf door het nieuwe pand van Buurthuis De Geerhoek

Kitty Joachems Kitty Joachems

Afgelopen zaterdag overleed Peter van Steekelenburg. Hij zette zich tweeënveertig jaar lang actief in voor het CDA. Daarnaast was hij tot aan zijn overlijden bestuurlijk actief bij diverse stichtingen en verenigingen.

Van Steekelenburg was lid van de CDA bestuurdersvereniging en van het afdelingsbestuur van CDA Roosendaal. Van 1990 tot aan de gemeentelijke herindeling in 1997 was hij raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Wouw. In de gemeente Roosendaal zette hij zich vijf jaar lang in als raadslid en was hij gedurende vier jaar wethouder van financiën en cultuur.

Ook in de gemeente Zwijndrecht zette hij zich vier jaar lang in als wethouder waar hij economie, ruimtelijke ordening en wonen in zijn portefeuille had. In 2010 nam hij afscheid om samen met zijn vrouw te gaan genieten van zijn pensioen.

Bestuurder diverse verenigingen en stichtingen

Maar Van Steekelenburg zat niet stil. Hij zette zich als bestuurder in voor diverse verenigingen en stichtingen. Zo was hij tot aan zijn overlijden voorzitter van Stichting De Geerhoek. “Ondanks zijn afnemende gezondheid nam hij geen gas terug en was hij altijd beschikbaar. Hij had altijd een luisterend oor voor personeel en vrijwilligers”, aldus Stichting De Geerhoek.

Hij was mede-oprichter van de Stichting Behoud Lambertuskerk. Tot aan zijn dood bleef hij actief als voorzitter. “Peter heeft een grote bijdrage geleverd om het monumentale gebouw en de huidige parochiekerk voor de toekomst te behouden”, zeggen Bestuur Stichting Behoud Lambertuskerk Wouw en Parochiebestuur Onze Lieve Vrouw in het Woud. “Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor.”

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Daarnaast zette Van Steekelenburg zich in als voorzitter van Stichting Podiumkunsten Inviteater en was hij als bestuurder betrokken bij onder andere Omonia en Sacra Musica. In het verleden was hij voorzitter van de jury Roosendaalse Cultuurprijs.

Voor al zijn verdiensten voor de samenleving werd hij in 2003 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter van Steekelenburg werd 77 jaar en laat zijn vrouw, drie dochters en zeven kleinzonen na. Zijn uitvaartdienst vindt vrijdag plaats in zijn geliefde Lambertuskerk.