Wouw

Voormalige basisschool en kinderopvang Wouw tegen de vlakte

Maarten Elst Maarten Elst

De sloop van het voormalige pand van kinderopvang Dommel (en tevens voormalig basisschoolgebouw) in Wouw is in volle gang. Woensdagochtend hebben wethouder René van Ginderen van de gemeente Roosendaal en basisschooldirecteur Rini Damen de eerste muren omver gestoten van het voormalige pand in Wouw. In januari 2022 verwacht het tweetal het moderne KPO Kindcentrum De Stappen te kunnen openen, waarna vervolgens het huidige schoolgebouw tegen de vlakte zal gaan.

Door: Maarten Elst

Wethouder René van Ginderen en schooldirecteur Rini Damen gingen hoogstpersoonlijk na elkaar in de sloopmachine zitten om de eerste muren van de voormalige kinderopvang Dommel te slopen. ,,We hebben samen de eerste handelingen verricht. Nou ja, eerste handelingen, de voorbereidingen waren al getroffen. Het was best wel spannend, best wel ingewikkeld, maar het is ons uiteindelijk gelukt om de sloop verder op gang te helpen.”

Dommel

Het pand heeft in het verleden verschillende functies gekend. Van bijgebouw voor basisschool De Stappen tot kinderopvang Dommel. In januari 2022 hoopt het tweetal iets nieuws te kunnen openen op dezelfde plek. ,,Hier komt het nieuwe Kindcentrum. Het is meer dan een schoolgebouw”, weet Damen. ,,Naast onderwijs komt er ook dagopvang voor baby’s, peuters en kinderen, maar ook kinderfysiotherapie. Eigenlijk een voorziening voor nul- tot twaalfjarigen.”

Duurzaam gebouw

Het is momenteel puzzelen in basisschool De Stappen dat op hetzelfde terrein als de sloopwerkzaamheden ligt. ,,We hebben 250 leerlingen, maar dat zien we elk jaar door het jaar heen oplopen. Het is een gepuzzel qua lokalenbezetting betreft, ook omdat na schooltijden Kober Kinderopvang dezelfde lokalen gebruikt. We komen er voorlopig nog aan uit, het is voor een goed doel”, vertelt Damen.

,,Het nieuwe gebouw wordt een duurzaam gebouw, heel modern en transparant”, verduidelijkt de schooldirecteur. ,,We laten de traditionele klasverdeling achter ons en focussen ons op ruimte en flexibiliteit binnen het gebouw zodat we ook modern en toekomstig onderwijs kunnen gaan geven aan de kinderen in Wouw.”

Van Ginderen en Damen stonden er woensdagochtend niet alleen voor. Vijf van de jongste leerlingen keken toe hoe de eerste hand werd gelegd aan de sloop van het voormalige schoolpand.