Rijsbergen

Voormalige camping Fort Oranje in de verkoop

Fort Oranje Rijsbergen

Fort Oranje in Rijsbergen (foto: Peter Braakmann / Shutterstock)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De voormalige camping Fort Oranje in Rijsbergen wordt verkocht. Het gaat om een openbare verkoop, die op 26 juni plaatsvindt. De gemeente Zundert heeft een notaris ingeschakeld om de verkoop te begeleiden.

Afgelopen februari besliste de rechtbank Zeeland-West-Brabant in een kort geding dat gemeente Zundert de openbare verkoop mag uitvoeren. De afgelopen jaren weigerde de eigenaar van de camping de kosten van het beheer te betalen. Het gaat in totaal om zo’n vijf miljoen euro. Daarom wordt de camping verkocht.

Dossier Fort Oranje

De verkoop van de camping is volgens de gemeente een belangrijke stap in het dossier Fort Oranje. “Het is een langslepend proces waarbij mensonterende situaties op de camping zijn aangepakt door het beheer over te nemen”, aldus de gemeente.

Op 14 juni is de zittingsdatum. Maar dat staat de verkoop van de camping niet in de weg. Die zaak staat namelijk los van het terugvorderen van de beheerskosten. “De gemeente Zundert pakt nu door”, laat burgemeester Joyce Vermue weten. “We zien mogelijkheden om nog dit jaar de procedures van dossier Fort Oranje af te ronden. Het wordt tijd dat we het gebied rust voor langere termijn gaan bieden.”

Nieuwe eigenaar

Wie de camping koopt heeft zich te houden aan de huidige bestemming van het perceel: recreatie. Mocht diegene ontwikkelingsplannen hebben, dan zullen deze eerst via het reguliere planvorming- en vergunningstraject moeten bij de gemeente.

Notariskantoor Rox Legal gaat de verkoop begeleiden. De verkoopprocedure en bijbehorende voorwaarden zijn binnenkort te zien op deze website.