Fijnaart

Voormalige Moerdijkse wethouder Frans Fakkers overleden

Frans Fakkers (Foto: Gemeente Moerdijk)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op vrijdag 10 november is op 83-jarige leeftijd Frans Fakkers overleden. Hij is in de regio vooral bekend komen te staan als een betrokken bestuurder met een eigen stijl.

Frans heeft heel wat bestuurlijke functies vervuld, zowel in de politiek als elders. Daarbij zette hij vooral de lokale belangen centraal. Vele decennia terug al in een strijd tegen de komst van Shell en plannen voor een regionaal vliegveld. In de nadagen van zijn politieke loopbaan werd hij lid en later zelfs erelid van Onafhankelijk Moerdijk. De lokale partij heeft vrijdag een in memoriam gepubliceerd:

Vanmiddag bereikte ons het bericht dat ons erelid Frans Fakkers op 83-jarige leeftijd is overleden. Frans is in 2001 lid geworden van Onafhankelijk Moerdijk en had toen elders al vele bestuurlijke functies vervuld. Hij trad voor onze partij eerst in 2002 aan als raadslid en fractievoorzitter.

Frans is ook een aantal jaren wethouder geweest zowel in Moerdijk als in zijn ”Fendert”. Hij was een rasechte bestuurder en voor zijn kennis van zaken hadden velen in onze partij en daarbuiten respect. Wij zijn Frans intens dankbaar voor hetgeen hij voor onze partij, de lokale politiek en de inwoners van Moerdijk heeft betekend. In juni 2022, bij zijn afscheid als voorzitter, is hij benoemd tot erelid van onze partij.

Wij wensen Wies, Herbert en verdere familie de komende tijd heel veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Update, 11 november 20.48 uur: Frans was jaren voorzitter van de lokale omroep voor Fijnaart en Heijningen. Na de gemeentelijke herindeling zette hij dit voort bij Radio en TV Moerdijk. Toen hij ziek werd nam hij afscheid maar hij is wel altijd blijven informeren naar het wel en wee van de omroep.