Roosendaal

Voorronde Miss Pinup Benelux in Roosendaal

Foto: Fotostudio Sugarcoated

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Roosendaal strijden zo’n 40 Pinup’s om door te mogen naar de finale van de Miss Pinup Benelux-verkiezing. Zondag 17 februari is de voorronde voor Gelderland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant.

Bij de Pinup-verkiezing draait het niet alleen om uiterlijk, maar vooral om de nostalgische, vintage-stijl van de deelnemers en hun eigenwijze karakter. In totaal zijn er 161 deelnemers, allemaal in prachtige, kleurrijke kleding uit de jaren 50 en 60.

Jaren 50

De voorronde in Roosendaal wordt natuurlijk gehouden in Tom’s Diner. Dit restaurant is helemaal in de stijl van de Amerikaanse diners in de vijftiger jaren. Een passend decor voor de Pinups. De verkiezing tot Miss Pinup Benelux is bedacht door Vivian Kramer Gezegd Freher. Zij deed in 2017 zelf mee aan een Missverkiezing in Las Vegas en werd derde. Vorig jaar besloot ze ook voor de Benelux zo’n wedstrijd te organiseren.

Vintage vibe

Van de 161 deelnemers gaan er maar 13 Pinups door naar de finale. De deelnemers krijgen 5 minuten de tijd zich te presenteren. En om antwoord te geven op de vraag waarom het zo belangrijk voor ze is Pinup te zijn. Stijl is belangrijk, maar volgens Kramer Gezegd Freher komt er meer bij kijken. “Het gaat wel echt verder dan uiterlijkheden, je moet ook echt die vintage vibe overbrengen.”

Een jury bepaalt wie er door mogen. De juryleden zijn de Amsterdamse dragqueen Lady Galore, spirituele Pinup van Koerdische afkomst Heja en Petra Hashtag. De datum voor de finale is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het eind maart.

Geen publiek

De Pinup-verkiezing belooft een kleurrijke belevenis te worden. Maar helaas is de wedstrijd niet open voor publiek. Als je toch wilt weten hoe het er aan toe gaat tijdens de Miss Pinup Benelux-verkiezing, houdt dan deze website in de gaten. Want Zuidwest TV gaat een reportage maken van de Roosendaalse voorronde en plaatst die natuurlijk op de site.

Zie ook: Geen Brabanders naar finale Miss Pinup Benelux