Bergen op Zoom

Voorstelling musical Oliver! van Bergse BOV verplaatst naar 2022

Afbeelding: Stichting BOV

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het bestuur van de Bergse Stichting BOV heeft een moeilijke keuze moeten maken. De uitvoeringen van de musical Oliver! zijn flink vooruitgeschoven, naar april 2022. Het is binnen de corona-maatregelen zowel financieel als organisatorisch niet mogelijk om de geplande voorstellingen van maart 2021 door te laten gaan.

Vrijdagavond heeft voorzitter Rob van den Aarsen in een videoboodschap de leden, cast en medewerkers geïnformeerd. Hij legt uit dat spelen voor deels lege zalen niet haalbaar is, de kaartverkoop moet de productiekosten kunnen dekken en dat lukt zo niet. Daarom is besloten het zekere voor het onzekere te nemen en de show ruim een jaar naar voren te schuiven. De première staat nu gepland voor 1 april 2022, reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Realiteit

“Een pittig besluit”, noemt de voorzitter het. “Maar we moeten de realiteit onder ogen zien.” Er is volop overlegd met het Artistieke Team en de productieleiding. “Hoe pijnlijk ook, het enige juiste besluit.” Er is nog gekeken naar alternatieven als openluchtvoorstellingen of een livestream maar ook dat bleek financieel geen haalbare kaart. Daarnaast is het houden van repetities onder de huidige coronaregels onmogelijk.

Wie meer wil weten, bijvoorbeeld over de nieuwe speeldata, kan terecht op de website van de BOV: www.stichtingbov.nl