Roosendaal

Vossepluim voor bouwclub ‘De Kwèèkers’ uit Roosendaal

Uitreiking van de zesde Vossepluim © Leo de Jaeger

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Prins Markus van Tullepetaonestad heeft dinsdagmiddag de zesde Vossepluim uitgereikt. Dat gebeurde na afloop van de kindermiddag op de Markt. De Pluim is toegekend aan Bouwclub ‘De Kwèèkers’.

De bouwclub richt zich op jongeren met de bedoeling hen enthousiast te maken voor het deelnemen aan de carnavalsoptocht in Tullepetaonestad. Dat kan met een carnavalswagen, maar ook als loopgroep. Leerlingen van het Norbertus-Gertrudis college bouwen al jaren mee aan de kleine wagen van BC De Kwèèkers. 

De toekenning van de Pluim aan BC De Kwèèkers past prima in het idee van de Pluim die bedoeld is voor personen met bijzondere verdiensten voor het Tullepetaons Jeugdcarnaval. De Pluim werd eind 2012 ingesteld bij van het afscheid van Ad Vos als voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal. Die stelde cadeaus die hij ter gelegenheid van dat afscheid ontving beschikbaar voor het elf keer uitreiken van de waarderingsprijs die bestaat uit een speciaal hiervoor ontworpen trofee, een draaginsigne en een geldbedrag van 111 euro.  

De Pluim wordt uitgereikt door de Hoogheid en wie de Pluim krijgt wordt beslist door een commissie bestaande uit mensen die midden in het feest staan en zich met de Tullepetaonse jeugd verbonden voelen. Voorzitter van de commissie is Ruud van Osta. Leden zijn: Meike van Deelen, Miranda Veraart, Bram Linders en Jamy Rockx.