Roosendaal

Vragen rondom uitbreiding Tolbergcentrum in Roosendaal

Het Tolbergcentrum is verouderd en krijgt een flinke opknapbeurt © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Politieke partijen in Roosendaal vragen zich af of uitbreiding van het Tolbergcentrum wel nodig is. Eigenaar WP Retail Invest wil het centrum volgend jaar een flinke opknapbeurt geven en uitbreiden met 1.200 vierkante meter winkeloppervlakte.

Ter hoogte van Albert Heijn komt een nieuw gebouw met extra winkelruimte en daarbovenop een nieuwe gymzaal. De oude gymzaal verdwijnt en maakt plaats voor nog meer winkelruimte. Politiek Roosendaal is het met de eigenaar eens wat betreft het renoveren, maar zet vraagtekens bij de uitbreiding van de winkeloppervlakte. Raadslid Sebastiaan Hamans van het CDA denkt dat er gebouwd wordt voor leegstand. Hij stelt voor dat de gemeente samen met de eigenaar en ondernemers hier een plan voor opstelt en kijkt naar welke winkels het winkelcentrum nog nodig heeft.

Parkeerproblemen

Daarnaast moet het parkeren bij het Tolbergcentrum ook meer aandacht krijgen. Volgens Jos Heeren van de VLP is dat nu een drama. In de plannen wordt rekening gehouden met 46 extra parkeerplekken. Dat is volgen Heeren niet genoeg. Wethouder Cees Lok weerlegt deze kritiek. Hij zegt regelmatig in het Tolbergcentrum te komen en nooit problemen te hebben met parkeren. 

De wethouder heeft toegezegd in gesprek te gaan met WP Retail Invest en de ondernemers om zo met oplossingen te komen.