Roosendaal

Vrijetijdswalhalla De Stok moet 4 miljoen bezoekers per jaar trekken

Cees Lok, Pieter van Voorst Vader en Nicky Broos willen het Leisure Park de komende tijd sámen verder uitbouwen.

Sven de Laet Sven de Laet

Het Leisure Park Roosendaal moet een grote publiekstrekker in de regio worden. Als alles volgens plan verloopt, komen er straks per jaar zo’n vier miljoen mensen af op het gebied rondom De Stok. Maandagmiddag tekenden wethouder Cees Lok, Pieter van Voorst Vader van Designer Outlet
Roosendaal en Nicky Broos van Ondernemingsvereniging De Stok een zogenaamde intentieverklaring, die de samenwerkingsplannen nog maar eens fijntjes onderstreept.

Het moet hét vrijetijdscentrum in de wijde omgeving worden, vertelt Broos. “Leisure is een breed begrip. Het gaat over sport, avontuur, vermaak,
horeca, evenementen en cultuur én shopping. Om met zoveel partijen een gezamenlijke koers te kunnen varen, is het goed om met elkaar op te trekken.”

Toekomstvisie

De ondernemers hebben de volledige steun van de gemeente. Volgens Lok passen de plannen dan ook precies in de toekomstvisie van Roosendaal. “Urban leisure is daarin een belangrijke pijler en moet een stevige bijdrage gaan leveren aan onze economie. Het zorgt ervoor dat we de aantrekkelijke, gezonde en groene stad zijn die we willen zijn.”

De komende periode willen de partijen eerst onderzoeken welke kansen er binnen Roosendaal nog meer liggen op het gebied van vrijetijdsbesteding. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het gebied rondom De Stok, maar bijvoorbeeld ook naar de binnenstad en het Vlietpark.