Wouwse Plantage

Vrijwilligers WPMobiel regelen privévervoer in Wouwse Plantage

Wethouder Inge Raaijmakers krijgt eerste informatiewaaier WPMobiel

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wouwse Plantage heeft een nieuw vervoerssysteem: 1-op-1-vervoer met vrijwilligers van WPMobiel. Donderdag is het project officieel van start gegaan.

De eerste informatiewaaier over WPMobiel is donderdag uitgereikt aan wethouder Inge Raaijmakers van de gemeente Roosendaal. WPMobiel is bedacht door het Bewonersplatform Wouwse Plantage om er voor te zorgen dat inwoners van het dorp mobiel blijven. Mensen die geen eigen vervoer hebben, kunnen gebruik maken van een vrijwilliger uit Wouwse Plantage. De vrijwilliger komt hen op de afgesproken tijd ophalen en krijgt een vergoeding voor de kosten.

1-op-1-vervoer

Het 1-op-1-vervoer van WPMobiel is een aanvulling op WPBus. WPBus loopt al sinds 2018. Hiermee kunnen mensen met een bus of taxi op vaste tijden naar vaste plekken, zoals de markt in Roosendaal of een tuincentrum. Met het persoonlijke vervoer van WPMobiel kunnen mensen vanuit Wouwse Plantage voortaan ook naar andere plekken en op een zelfgekozen tijdstip. De ritten zijn te bestellen bij de Stichting Algemene Hulpdiensten Roosendaal op telefoonnummer 0165-533.111 met de vermelding WPMobiel.

“Een mooie stap”

Kees Nouws is voorzitter van het Bewonersplatform Wouwse Plantage en hij is blij met het nieuwe vervoerssysteem. “Met WPMobiel is een mooie stap gezet tot het verbeteren van de mobiliteit. De vervoersvoorziening met WPBus heeft inwoners van Wouwse Plantage al naar vele en goedbezochte bestemmingen gebracht. We zijn blij dat we nu de volgende stappen kunnen zetten: het 1-op-1 vervoer en een informatiewaaier.”

Informatiewaaier voor iedereen

Wethouder Raaijmakers kreeg donderdag de eerste informatiewaaier waarin alle vormen van vervoer in Wouwse Plantage staan beschreven. Het gaat dan op het openbaar vervoer, de deeltaxi, Valys en de verschillende vormen van WPMobiel. Alle inwoners van Wouwse Plantage krijgen zo’n informatiewaaier. Op de website www.wpmobiel.nl is nog meer informatie te vinden over de vervoersmogelijkheden in Wouwse Plantage.