Bergen op Zoom

Vrouw uit Bergen op Zoom opgepakt in moordzaak Johan van der Heyden

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een vrouw van 42 uit Bergen op Zoom is dinsdagochtend aangehouden in het onderzoek naar de verdwijning en gewelddadige dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. De vrouw wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling.

Johan van der Heyden verliet op zondag 2 juni 2019 rond 20.30 uur zijn woning in het Belgische Lint. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. De recherche in Nederland heeft samen met Belgische collega’s uitgebreid onderzoek gedaan. Uiteindelijk zijn er zeven personen gearresteerd. Drie verdachten zitten nog steeds vast.

Resten lichaam

De recherche gaat er vanuit dat Van der Heyden door geweld om het leven is gebracht. Resten van zijn lichaam werden op 23 januari gevonden in een speciekuip met beton. De kuip lag op de bodem van het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer. Daarnaast werd op 11 maart door duikers een kettingzaag in het Bergsche Water gevonden. Later bleek dat er ook DNA op zat van het slachtoffer.

Het onderzoek naar de dood van Van der Heyden wordt voortgezet. De politie houdt er rekening mee dat ze nog meer mensen zullen aanhouden.