Bergen op Zoom

Vuur maken en hutten bouwen tijdens het Woudkamp

Redactie Redactie

Brood bakken, vuur maken, water filteren en hutten bouwen, zomaar een greep uit de activiteiten die kinderen konden doen tijdens het woudkamp bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Het woudkamp is een onderdeel wat Brabants Landschap organiseert tijdens de Week van het Landschap.

 

 

In en om het bezoekerscentrum de Kraaijenberg aan de Fianestraat in Bergen op Zoom wordt deze week de Week van het Landschap gevierd. Kinderen van de basisschool kunnen zich aanmelden voor het woudkamp, wat iedere dag in de herfstvakantie plaats vindt. “We hopen dat kinderen vooral een leuke dag hebben. Daarnaast hopen we dat kinderen wat leren over de natuur en duurzaamheid. We hopen ook dat ze later misschien wel zelf beschermer worden van deze prachtige natuur”, geeft Marit Kamp van Brabants Landschap aan.

Avondwandeling

Boswachter Wout Romijnders vindt het helpen met het woudkamp erg leuk. “Toen ik vroeger klein was vond ik de natuur al erg leuk en ik hoop dat ook over te kunnen brengen op de kinderen”, zegt hij. Voor volwassenen is er ook een hoop te doen tijdens de Week van het Landschap. Onder meer een tocht door het Markiezenhof en een avondwandeling. Voor meer informatie kan je kijken op www.brabantslandschap.nl.