Roosendaal

Vuurwapen gevonden bij Roosendaler na achtervolging van 220 km per uur

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een Roosendaler van 23 is er dinsdagnacht met hoge snelheid vandoor gegaan, nadat de politie hem wilde controleren. Tijdens de achtervolging liep de snelheid zelfs op naar 220 kilometer per uur.

De politie zag de Volkswagen van de Roosendaler in Breda. De man kreeg een teken dat hij moest volgen en dat leek hij ook te doen. Maar ineens gooide hij zijn stuur om en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in en zag dat de Roosendaler onderweg pakketjes drugs uit zijn auto gooide.

220 km per uur

In Breda reed de Roosendaler met 120 kilometer per uur door het rode licht op de kruising Graaf Engelbertlaan-Princenhagenlaan. Daarna schoot hij de A16 op en ging verder over de A58 naar Etten-Leur. Op de snelweg haalde de man snelheden van meer dan 220 kilometer per uur.

Bij Etten-Leur reden 2 vrachtwagens naast elkaar en koos de Roosendaler ervoor om met die hoge snelheid over de vluchtstrook in te halen. De man ging daarna terug richting Breda, waar de politie versterking kreeg van siv’s, de nieuwe snelle interventievoertuigen. Samen wisten zij de man klem te rijden bij de afrit Ulvenhout.

Vuurwapen

De Roosendaler is gearresteerd. In zijn auto bleek ook nog een doorgeladen vuurwapen te liggen. Het vuurwapen, de auto en de zakjes drugs die de Roosendaler eerder uit het raam gooide zijn allemaal in beslag genomen.