Geen regio geselecteerd

VVD Bergen op Zoom bekommert zich om ‘black spots’

De Oude Stationsweg is een van de gevaarlijkste kruispunten van Bergen op Zoom

Redactie Redactie

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bracht maandagmorgen de meest gevaarlijke rotondes, kruispunten en wegdelen van Nederland in beeld. Dit zijn punten waar in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken zijn geregistreerd. Deze punten noemt men ook wel de ‘black spots’. De wegen binnen het beheer van de gemeente kennen vier van deze spots. Daarom maakt de lokale fractie van de VVD zich hard voor de verkeersveiligheid van Bergen op Zoom.

 

 

De vier gevaarlijkste locaties van Bergen op Zoom zijn het kruispunt Halsterseweg met de randweg Noord (10 ongelukken en 6 slachtoffers), de Oude Stationsweg (12 ongelukken en 2 slachtoffers), de Antwerpsestraatweg (13 ongelukken en 3 slachtoffers) en de Rooseveltlaan (10 ongelukken en 3 slachtoffers). Het gaat hierbij expliciet om geregistreerde ongelukken. Volgens de VVD ligt het daadwerkelijk aantal ongelukken hoger doordat veel ongelukken niet geregistreerd of gemeld worden bij de politie. 

Sander Buijs, raadslid, heeft een brief geschreven aan het college van de gemeente. Hij schrijft dat het de VVD zorgen baart dat vooral de aanrijdingen waarbij fietsers betrokken zijn nog vaak ontbreken in de registratie. De partij wilt middels het schrijven meer te weten komen over het voorkomen en reduceren van ongelukken op deze ‘black spots’.