Roosendaal

VVD stelt vragen over parkeercapaciteit De Stok

Foto: © Google Maps

Paul Joachems Paul Joachems

Omdat de VVD-fractie van de gemeente Roosendaal heeft vernomen dat er zorgen zijn over de parkeercapaciteit op het Leisurepark De Stok stelt raadslid Sanneke Vermeulen namens deze fractie vragen aan de voorzitter van de raad.

Door: Paul Joachems

De VVD juicht de mooie initiatieven toe zoals de plannen voor het hotel, Playdôme en de groei van het outletcentrum. In de brief stelt Vermeulen dat de zorgen over de parkeercapaciteit van dit moment zijn maar ook zeker voor de korte en lange termijn op De Stok.

Ontwikkelingen Leisurepark De Stok

Het huidige Factory Outlet Centrum Rosada en de Indoor Skydive zijn al enkele jaren gevestigd op het park en zorgen voor behoorlijk wat aanloop van bezoekers. In de loop van volgend jaar wordt er het nieuwe Family Entertainment Center Playdôme geopend en komt er een hotel en wellnessresort. Door de coronacrisis is de bouw van dit 127 kamers tellende hotel vertraagd.

Parkeeronderzoek

Vermeulen geeft namens de fractie aan dat door de aanloop van meer bezoekers er wellicht meer of andere voorzieningen en maatregelen noodzakelijk zullen zijn. In haar brief stelt ze dat er een parkeeronderzoek nodig is om de huidige situatie en de situatie op korte en middellange termijn in kaart te brengen.

Parkeerdruk en onveilige situaties

In de brief geeft de VVD ook aan dat onder meer de openbare parkeervoorzieningen nabij het Hooihuis regelmatig overbelast zijn en ook de CBR-activiteiten de parkeerdruk verhogen en zorgen voor onveilige situaties. Hierdoor worden private parkeergelegenheden gebruikt als openbare parkeergelegenheden, stelt de fractie. “Bent u het met de VVD eens, dat het op bepaalde dagen en tijden zo druk is in bepaalde delen van het gebied De Stok, dat bezoekers gebruik maken van private parkeergelegenheden in plaats van openbare?”, aldus Vermeulen.