Hoogerheide

VVD-voorman Manus Bolders vertrekt uit Woensdrechtse raad

Manus Bolders (Foto: ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

Manus Bolders, fractievoorzitter van de VVD, vertrekt per 1 mei uit de Woensdrechtse gemeenteraad. Dat heeft het bestuur van de VVD-afdeling woensdag bekend gemaakt via social media. Bolders maakt 22 jaar deel uit van de raad en was 19 jaar voorman van de plaatselijke VVD. Bolders heeft woensdagmiddag de VVD-leden laten weten dat hij opstapt om tijdig ruimte te maken voor verjonging en een nieuwe politiek leider van zijn fractie. In 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

Door: Han Verbeem

De VVD meldt het aanstaande vertrek met een korte mededeling op Facebook en in de loop van woensdag heeft Bolders zelf de Woensdrechtse VVD-leden per e-mail over zijn vertrek geïnformeerd.

Opvolger tijdig in beeld voor 2022

“In 2022 zijn er weer raadsverkiezingen. Na 22 jaar heb ik besloten om hiervoor geen verkiesbare plaats meer in te nemen op de kieslijst en te stoppen met het raadswerk”, aldus de vertrekkend VVD-voorman. “Voor VVD Woensdrecht is het belangrijk om voorafgaand aan de verkiezingen ervoor te zorgen dat onze toekomstige kandidaten goed en ingewerkt in beeld zijn. Mijn opvolger kan zich het laatste jaar tot de verkiezingen, inwerken en profileren bij onze kiezer en onze collega’s in de gemeenteraad.” Het tijdig aanwijzen van een opvolger kan van belang zijn en duidelijkheid geven bij toekomstige coalitieonderhandelingen, stelt Bolders. “Vandaar om nu als raadslid terug te treden en vernieuwing van de fractie door te voeren.” De voorgaande coalitieonderhandelingen in 2020 verliepen “ingewikkeld”, aldus Bolders in zijn verklaring aan zijn achterban.

Zoeken naar lijsttrekker

Per 1 mei stapt Bolders al uit de politiek en stopt hij met zijn raadswerk. Het is niet duidelijk wie hem in de VVD-fractie zal opvolgen als raadslid en wie vervolgens de nieuwe fractievoorzitter wordt. De VVD is in de Woensdrechtse raad met twee zetels vertegenwoordigd. Robbert-Jan Willeboordse is het tweede raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond Marius Bakker als derde op de lijst. Bakker is momenteel burgerlid bij de Woensdrechtse VVD.