Roosendaal

VVD vraagt om betere spreiding van luiercontainers in de wijk Kortendijk

Paul Joachems Paul Joachems

In het kader van de actie Roosendaal aan de Bak! is op verschillende plaatsen in de stad de mogelijkheid gecreëerd om gebruikte luiers en incontinentiemateriaal in speciale containers te gooien. In de wijk Kortendijk staan twee containers, maar deze zijn niet voor alle inwoners van de wijk goed bereikbaar. “Kan dat niet anders?”, vraagt Anneke Eijck, raadslid voor de VVD, aan de voorzitter van de raad.

Door: Kitty Joachems

In haar raadsvraag omschrijft Eijck dat de twee containers bij de Covelijndijk en bij Kober Kinderopvang Saffier aan de Diamantdijk relatief dicht bij elkaar staan. Bovendien staan ze allebei aan de rand van de wijk. Daardoor zijn ze lastiger te bereiken voor bewoners van de meer zuidelijk gelegen straten zoals de omgeving van de A-dijk.

In het schrijven vraagt ze welke eisen worden gesteld aan de locatie van een voorziening als luierinzameling en of overwogen is om een container te plaatsen in de buurt van het meer centraal gelegen Dijkcentrum. Tot slot vraagt ze of het mogelijk is op die locatie alsnog een container te plaatsen.