Roosendaal

VVD wil speeltuin en jeu de boulesbaan in Emile van Loonpark

Ingang in hekwerk rond Emile van Loonpark in Roosendaal met op achtergrond bomen en vijver

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VVD wil dat er een speeltuin en een jeu de boulesbaan komen in het Emile van Loonpark in Roosendaal. Volgens de partij zou dat de leefbaarheid van de binnenstad verbeteren. De VVD vraagt of de gemeente Roosendaal bewoners wil helpen zo’n speeltuin en jeu de boulesbaan aan te leggen.

Gezinnen met jonge kinderen hebben behoefte aan een speeltuin in het Emile van Loonpark in Roosendaal. En andere bewoners van de binnenstad willen er graag een potje jeu de boules kunnen spelen. Dat zijn de geluiden die de VVD hoort van inwoners. En de partij ziet dat wel zitten. “Naast het sportieve element worden ontmoetingen tussen jongeren en ouderen hierdoor gestimuleerd,” schrijven de VVD-raadsleden Sanneke Vermeulen en Kees Verstraten. Ze stellen hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

Ook leuk voor winkelend publiek

De VVD wil weten of de gemeente Roosendaal er samen met bewoners aan kan werken. Vermeulen en Verstraten noemen het Emile van Loonpark een fantastische locatie om bewoners van de binnenstad te laten recreëren. Maar ze beseffen dat het niet genoeg is om alleen nieuwe dingen neer te zetten. “Uiteraard is een randvoorwaarde dat zowel speeltoestellen als een jeu de boules baan optimaal onderhouden dienen te worden.” Maar dat lijkt de raadsleden geen probleem. “Het park wordt al zeer goed onderhouden, volgens de VVD zou dit dus echt een mooie aanvulling zijn.”

Vermeulen en Verstraten denken dat een speeltuin en jeu de boulesbaan niet alleen fijn zijn voor de bewoners van de binnenstad. Ze denken dat het ook leuk is voor bezoekers. Zoals winkelend publiek of mensen op de terrassen die “eventjes met hun kind naar het speeltuintje willen”. De VVD is benieuwd of de gemeente ook bij andere stadsparken wil kijken of ze het recreëren leuker kan maken. En dan natuurlijk voor allerlei leeftijdsgroepen.