Woensdrecht

VVD Woensdrecht wil dat gemeente zwerfafval beter aanpakt

Zwerfafval is een doorn in het oog voor VVD Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

VVD Woensdrecht vindt dat de gemeente strenger moet handhaven op zwerfafval. Dat schrijft BN DeStem. De partij zegt dat vervuilers harder moeten worden aangepakt.

Volgens raadslid Robert Jan Willeboordse krijgt de lokale afdeling van de VVD veel klachten binnen van burgers over zwerfafval in hun omgeving. Tegen BN DeStem zegt hij dat de meeste burgers de rommel zelf opruimen, maar dat dit eigenlijk een taak is van de gemeente.

Woensdrechtse Servicelijn

Inwoners kunnen de klachten over zwerfafval melden bij de Woensdrechtse Servicelijn. En daar wringt nu juist de schoen. “Als we geen klachten binnen krijgen, kunnen we ook geen actie ondernemen”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal tegen de krant. Hij vindt dat politici de burgers moeten wijzen op de servicelijn. De wethouder benadrukt dat zwerfafval een hoge prioriteit heeft bij de gemeente. Zo worden er regelmatig zwerfvuilacties georganiseerd samen met de dorpsplatforms. En plaatsen waar zwerfvuil nog veel voorkomt, worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Op donderdag 28 februari staat de raadsvergadering in het teken van huishoudelijk afval. Willeboordse wil dan ook zwerfafval als punt op de agenda.