Roosendaal

Waardebon van 100 euro voor zomerse activiteiten in Roosendaal

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Buurtbewoners die samen iets leuks willen doen voor hun straat of wijk krijgen een waardebon van de gemeente Roosendaal. Als de activiteit mensen samenbrengt en verbindt dan kun je een waardebon van 100 euro krijgen. De gemeente heeft het uitdelen van de waardebonnen uitbesteed aan welzijnsorganisatie WijZijn Traverse.

De gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat mensen ook in de coronacrisis contact houden en samen leuke dingen doen. Daarom krijg je een waardebon van 100 euro als je een leuke activiteit organiseert voor je straat of wijk. Je kunt dan bijvoorbeeld knutselspullen kopen of een springkussen huren. De gemeente deelde voor het eerst in de meivakantie waardebonnen uit. Wethouder Inge Raaijmakers heeft besloten dat ook deze zomer te doen.

Insectenhotels, stoepkrijtwedstrijden en straatbingo’s

Waardebonnen die in mei werden uitgedeeld, hebben volgens de gemeente leuke activiteiten opgeleverd. “Zo werden er spontaan straatbingo’s, stoepkrijtwedstrijden, spelletjes- en knutselmomenten met elkaar verzonnen. Op de Bandeliersberg in Roosendaal kwamen insectenhotels, gemaakt door de buurt. En in Wouw ging men samen vogelhuisjes maken en bloempotten verven. En dat alles gebeurde binnen de geldende coronaregels.”

Wethouder Raaijmakers is blij dat buurtgenoten samen iets organiseren in coronatijd. “Je leert elkaar dan beter en op een andere manier kennen. Straten en buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.”

Aanmelden bij WijZijn Traverse

De wethouder wil dat blijven stimuleren, zeker nu de coronamaatregelen versoepelen en er weer zomeractiviteiten kunnen zijn. Raaijmakers: “Inwoners die iets leuks bedenken voor hun straat of buurt ondersteunen we graag met € 100,-. Daar zijn we tijdens corona mee begonnen en dat zetten we deze vakantieperiode door.”

WijZijn Traverse kan helpen bij het organiseren van de activiteiten. Het opbouwwerk en jongerenwerk van WijZijn Traverse beoordelen de ideeën. Ze kijken of de plannen aan de spelregels voldoen en ze helpen bij de coördinatie van de activiteiten. Want ook leuke dingen kunnen alleen maar doorgaan als het mag binnen de coronaregels.

Als je een idee hebt en een waardebon van 100 euro wilt voor je straat- of buurtactiviteit, dan kun je contact opnemen met WijZijn Traverse. Je kunt bellen met 0164-23.70.56 of mailen naar [email protected].