Hoogerheide

Waardebon voor milieubewuste huiseigenaren in gemeente Woensdrecht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Huiseigenaren in de gemeente Woensdrecht kunnen een waardebon aanvragen van 45 euro. De waardebon kun je gebruiken om kleine energiebesparende producten te kopen. Zoals tijdschakelklokken, stekkerdozen met standby killer, ledlampen en deurdrangers.

De gemeente Woensdrecht en het Regionaal Energieloket delen waardebonnen uit aan huiseigenaren. De waardebonnen van 45 euro kun je gebruiken voor kleine energiebesparende produkten. “Hierbij kunt u denken aan tochtstrips, radiatorfolie of leidingisolatie,” aldus de gemeente.

Duurzame gemeente worden, dat doe je samen

Woensdrecht betaalt de waardebonnen met een subsidie. Ze kreeg de subsidie uit de Regeling Reductie Energiegebruik, de RRE-subsidie. Wethouder Jeffrey van Agtmaal hoopt dat zo veel mogelijk huiseigenaren meedoen met de energiebesparing.

“Als organisatie nemen we zelf diverse maatregelen om de gemeente te verduurzamen, maar dit kunnen we niet alleen” aldus de wethouder. “Om van Woensdrecht echt een duurzame gemeente te maken, hebben we hulp nodig van andere bedrijven, instellingen én van onze inwoners. Dankzij deze subsidie kunnen wij huiseigenaren hiermee ondersteunen.”

3.000 waardebonnen liggen klaar

Iedereen in de gemeente Woensdrecht die een eigen woning heeft, krijgt hierover een brief. Daarin staat hoe je de waardebon aan kunt vragen en waar je ‘m kunt gebruiken. “De vouchers kunnen online aangevraagd worden en de producten kunnen vervolgens ook online gekocht worden voor een daarvoor ingerichte webwinkel,” legt de gemeente uit. Die webwinkel is de webshop van het Regionaal Energieloket. Woensdrecht heeft in totaal 3.000 waardebonnen klaarliggen.

Samen zonnepanelen inkopen

Later in het jaar gaat Woensdrecht nog meer organiseren om het energieverbruik in de gemeente te verminderen. Zo komen er acties om samen isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. De gemeente organiseert ook digitale informatieavonden over het duurzamer maken van je woning en over aardgasvrij wonen.

Het Regionaal Energieloket gaat huiseigenaren helpen met energiescans en voorbeeldwoningen. Hierdoor krijgen inwoners een beter beeld van de energiebesparende mogelijkheden in hun eigen huis.