Hoogerheide

Waarschuwing: Pas op voor nep-thuiszorgers aan de deur

Foto: Pexels / Cottonbro

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zaterdagmiddag stond er in Hoogerheide een vrouw aan de deur bij een bewoonster van de Huijgensstraat. Ze deed zich voor als medewerkster van de thuiszorg, maar bleek heel andere plannen te hebben. De politie vraagt de regio waakzaam te zijn.

Er werd rond 13.00 uur aangebeld op het betreffende adres. De vrouw in kwestie vertelde dat ze van de thuiszorg was en de woning kwam ontsmetten vanwege het coronavirus. In eerste instantie werd ze binnen gelaten. Toen de bewoonster werd gevraagd of zij niet even wilde gaan douchen, vertrouwde die het niet meer. Ze heeft de verdachte naar buiten gewerkt en aangifte gedaan bij de politie. Er bleek een huissleutel weg te zijn.

Wees alert en meld het

Op Facebook heeft de zoon van de bewoonster verslag gedaan van wat er gebeurde, als waarschuwing en in de hoop dat de verdachte wordt gevonden. In reacties valt te lezen dat een vergelijkbaar incident in Bergen op Zoom plaatsgevonden zou hebben. Daarbij wordt ook gesproken van een verdwenen bankpas. Politiewoordvoerder Christel Willems kan alleen het voorval in Hoogerheide bevestigen, omdat daar aangifte van is gedaan. Ze roept mensen op alert te zijn en vergelijkbare incidenten te melden.