Roosendaal

Wagen pakketbezorger bij controle tien keer te zwaar

Foto: © Shutterstock

Herbert Kats Herbert Kats

Een verkeerscontrole bij De Stok in Roosendaal heeft dinsdag een opmerkelijke bekeuring opgeleverd voor een pakketbezorger. Hij had zwaar gesjoemeld met het gewicht van zijn voertuig. De controle bracht tientallen overtredingen aan het licht.

Bekeuringen waren er onder meer voor autoruiten die té donker gekleurd waren en bellen achter het stuur. De controle van het verkeersteam vond plaats tussen 8 en 15 uur. Daarbij viel vooral de pakketbezorger op.

De politie denkt dat hij probeerde de wetgeving rond vergunningen te omzeilen. Op het kentekenbewijs van zijn voertuig had hij het laadvermogen laten terugbrengen tot 10 kilo. Afgemeten aan de hoeveelheid pakketten in zijn wagen leek dat al niet te kloppen. Weging toonde aan dat zijn voertuig ruim 100 kilo boven het toegestane gewicht zat.

Lichtdoorlaatbaarheid

Bij de controle werden zowel de zogeheten Tintman als de MONOcam ingezet. De Tintman  wordt gebruikt voor het meten van de lichtdoorlaatbaarheid van autoruiten. Dat leverde vier processen verbaal op. De MONOcam is een geluidsmeter voor het meten van uitlaten van auto’s en motoren. Dit leverde acht bonnen op. Er zijn 35 verbalen opgemaakt voor bellen achter het stuur.

Andere bestuurders kregen een bekeuring voor uiteenlopende zaken. Motorrijders van de politie brachten bestuurders naar de controleplaats.