Huijbergen

Wandelaars Avond4daagse Huijbergen lopen dit jaar online en op eigen tempo

Maarten Elst Maarten Elst

De Avond4daagse van Huijbergen gaat eenmalig digitaal. De Wandelende Tak van Vivoo, de organisatie achter het wandelevenement, doet mee aan de landelijke actie van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) waarbij de wandelaars op eigen initiatief vijf of tien kilometer kunnen wandelen. Dat doen ze niet voor niets: wie zich via de officiële site van de Avond4daagse aanmeldt en de juiste gegevens invult, zal na het uitlopen van de afstanden persoonlijk een medaille overhandigd krijgen.

Op het moment dat de Wandelende Tak van Vivoo lucht kreeg van deze actie, sprong de organisatie er direct op in. “De optie om hem direct af te gelasten was te makkelijk”, vertelt voorzitter Gerald de Waal. “Dit was een mooi alternatief. Voor een zacht prijsje van vijf euro kan je op elke plek waar je wilt starten. De app die je na inschrijving installeert berekent zelf mooie routes rondom Huijbergen waarna je kan beginnen wandelen. Binnen twee weken na je eerste loop moet je vier keer hebben gelopen, anders krijg je geen medaille.”

Persoonlijke huldiging

De medaille, de beloning van vier avonden wandelen, zal hoogstpersoonlijk bij de wandelaar worden bezorgd. “Dat is het unieke aan deze samenwerking”, vervolgt De Waal. “We gaan de medaille niet zomaar in de brievenbus schuiven. We maken er een persoonlijk momentje van en huldigen elke deelnemer aan zijn of haar eigen voordeur.”

Nordic walken

Manon Stuivenberg, die ook dit jaar zou meedoen aan de wandeltocht, kan nu alsnog de wandelschoenen aantrekken. “Het is voor mij direct een mooie gelegenheid om het nordic walken te promoten in Huijbergen”, aldus Stuivenberg. “We hadden al rekening gehouden dat de Avondvierdaagse vanwege het coronavirus niet door kon gaan. Dat het nu op eigen tempo wel mag, is een aangename verrassing. Ik ga de tocht lekker met de kinderen lopen, wie aan wil sluiten, mag altijd een berichtje sturen.”