Roosendaal

Wandelen langs dansvoorstellingen in Roosendaalse wijk Stadsoevers

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In de nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal kun je zondag een wandeling maken langs bijzondere dansvoorstellingen. Roosendaal Danst! organiseert de middag rond het thema ‘The Old, The New’. De wandeling leidt je langs opvallende plekken in Stadsoevers en brengt je in contact met de laatste ontwikkelingen in de wijk. De dansers gebruiken hun kunst om je anders te laten kijken naar je omgeving.

‘The Old, The New’ begint bij de containerbar SPOT in Roosendaal. Daar vangen vrijwilligers van Roosendaal Danst! het publiek op om ze rond te leiden door Stadsoevers. Onderweg brengen professionele dansers en gevorderde amateurs bijzondere dansvoorstellingen op bijzondere plekken. Choreograaf Jacques van Meel wil dans gebruiken om het innovatieve karakter van de wijk Stadsoevers te belichten. En er voor zorgen dat het publiek anders naar de stad gaat kijken.

Dansen tussen skaters, freerunners en bootcampers

Roosendaal Danst! omschrijft het zo: “Zichtbaar is de ontwikkeling en de realisatie van een mooi deel van dit oude industriële gebied rond de haven met een transformatie naar een groene woonomgeving, waarin water, kunst, cultuur en sport de verbinding vormen met het woongenot.” Roosendaal Danst! wil er een mooi spektakel van maken, in en rond het water.

De dansers zijn te zien op de Uitkijktoren en zelfs op een sloep in de haven. En ze haken ook op elkaar in. Zo laten de voorstellingen de verbinding zien tussen oever en water. “Dansers op de Uitkijktoren verbinden zich met andere artiesten op diverse speelplekken,” aldus Roosendaal Danst! “Zij klimmen en dansen op grote hoogte te midden van de skaters, freerunners en bootcampers.” Natuurlijk is ook de nieuwe Gele Brug een podium voor de dansers. Net als het bootje op het Sfeerstrand en het Balkon met de waterspuwers.

Speelse manier om kennis te maken met Stadsoevers

Roosendaal Danst! houdt graag voorstellingen op bijzondere plekken en in de buitenlucht. Ook werkt de stichting altijd met professionals én talentvolle amateurs. Aan ‘The Old, The New’ werken de volgende dansers mee: Kevin Ruijers, Rohiet Tjon Poen Gie, Kelly Vaneste, Miranda Brand, Melany van der Steen, Het Dansatelier onder leiding van Kristel van Meer en Productiehuis Plankenkoorts in samenwerking met Festival Op de grens.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Ineke Stofmeel

De Roosendaalse wethouder van cultuur, Arwen van Gestel, is blij met ‘The Old, The New’ van Roosendaal Danst! “Stadsoevers is de plek bij uitstek om deze voorstellingen plaats te laten vinden. Daarom hopen we dat er heel veel mensen komen kijken en op speelse manier kennis kunnen maken met het hele gebied.”

De voorstellingen van ‘The Old, The New’ zijn op zondag 3 juli vanaf 14.00 uur. De wandeling begint bij SPOT aan de Industriestraat 21 in Roosendaal. Als je mee wilt wandelen, meld je dan aan via [email protected]. En denk er aan om door te geven met hoeveel mensen je mee wilt lopen.