Bergen op Zoom

Warm onthaal voor Roparun in West-Brabant

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Traditiegetrouw heeft West-Brabant maandag de Roparun feestelijk onthaald.  Maandagochtend, rond half drie, kwam het eerste team de grens over bij Ossendrecht. Het dorp had het thema ‘Wat ‘n circus’. De kiosk op de Markt was voor de gelegenheid omgebouwd tot circustent. Bergen op Zoom en Steenbergen hadden als thema ‘Walk of fame’.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De renners lopen in teamverband en halen geld op voor mensen met kanker. Dit jaar werd de Roparun voor de 25ste keer gelopen en gefietst.

Remco van Herk, presentator van ZuidWestFM, nam dit jaar ook deel aan de Roparun. Hij was navigator bij team 77 Midden-Brabant. “De laatste loodjes waren voor alle teams zwaar, maar alle doorkomsten in België en Nederland maakte een hoop goed. Het gejuich en alle aanmoedigingen deden de teams weer even zweven”, aldus van Herk.

In totaal deden er aan deze 25ste editie van de Roparun 333 teams mee.  Om 18.30 uur kwam het laatste team vanuit Hamburg binnen op de Coolsingel in Rotterdam.