Roosendaal

Wat wordt de eerste projectie op de Roosendaalse televisietoren?

Kitty Joachems Kitty Joachems

De voorbereidingen om binnenkort een afbeelding op de televisietoren te projecteren zijn in volle gang. De gemeente Roosendaal schaft een projector aan en denkt na over wanneer en wat er geprojecteerd gaat worden. Tot groot genoegen van Paul Klaver, raadslid voor de PvdA, die hier eerder dit jaar vragen over stelde aan het college.

Door: Kitty Joachems

In 2017 stond projectie op de toren ook al op de agenda van de gemeenteraad. Toen werd een PvdA-motie over dit onderwerp aangenomen. Het idee was om, in het kader van 750 jaar Roosendaal, tijdens het gehele jubileumjaar de Roos van Roosendaal op de televisietoren te projecteren. De uitvoering van dit plan bleek nog niet zo eenvoudig want de gemeente Roosendaal is niet de eigenaar van de toren.

Roos van Roosendaal

Uiteindelijk werd gedurende een korte periode in het jubileumjaar de Roos van Roosendaal op de voor de stad zo kenmerkende toren geprojecteerd. Dat was het hoogst haalbare op dat moment. Maar nu, 3 jaar later, is de gemeente gebruiker van de televisietoren. En dat betekent dat het college op de vragen van PvdA-raadslid Klaver een positief antwoord kon geven. Wethouder Lok wist daarbij te melden dat er niet gekozen wordt voor een permanente projectie van de Roos van Roosendaal.

Koop Lokaal

“Voorkeur is om verschillende uitingen te gebruiken. Op basis van deze uitingen worden ook frequentie en periode bepaald”, schrijft de wethouder in zijn antwoord. Klaver deed op zijn beurt meteen een aanvullend voorstel: “Ziet u mogelijkheden om gedurende de komende decembermaand een projectie ‘Koop Lokaal’ op de televisietoren te projecteren?” Klaver ziet dat als een mooi gebaar naar de Roosendaalse middenstand en lokale ondernemers. Het is volgens hem een manier om hen een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijden.