Roosendaal

Wateronderzoek afgerond: waterkwaliteit goed

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Saskia Schenk neemt donderdag 21 juli de resultaten in ontvangst van het onderzoek dat kinderen van zes basisscholen in juni en juli hebben gedaan naar de kwaliteit van het Roosendaalse water in poelen, vijvers, beken en vennen. Nu is al helder dat de kwaliteit van de het oppervlaktewater goed tot zeer goed is.

Ongeveer 300 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van diverse basisscholen uit de gemeente Roosendaal deden mee aan het onderzoek. Dit heeft evenzoveel ecologische rapporten opgeleverd. De plaatsen waar is gemeten zijn het Kletterwater, de vijver van het Vrouwenhof, de poelen langs de Rissebeek, het Landeweel ven in Wouw, de poel Moerstraten en de Molenbeek. Uit het gebundelde rapport ontstaat het beeld dat de waterkwaliteit in Roosendaal goed tot zeer goed is. Dit houdt in dat zuurstof en PH-waarden goed zijn, het water schoon is en dat flora en fauna zich goed kunnen ontwikkelen.

Het waterprogramma komt voort uit een samenwerking tussen CultuurCompaan, MEC Roosendaal en de gemeente. Doel van het waterprogramma is om kinderen op jonge leeftijd waterbewust te maken.