Nispen

Tobbedansen in Nispen groot succes: ‘Het was super vet’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Tropische temperaturen, ijs, muziek en heel veel waterpret. Tientallen deelnemers sjeesden zondag in zelfgemaakte bootjes van een steile waterschans af, met één doel: de bel aanraken. Het was tobbedansen in Nispen. “Een geweldige dag!”

Om twee uur ‘s middags vloog de eerste deelnemer naar beneden. Daarna ging het non stop door. Een kraan viste de onderstellen van de bootjes uit het water. Een verreiker tilde de onderstellen met bootjes vervolgens weer de schans op. Honderden bezoekers wisten het evenement te vinden en ook langs de weg stopten geregeld auto’s, motoren en fietsers om even te kijken.

Zelfgemaakte bootjes

Sommigen hadden hun bootje nog op zolder liggen van de laatste editie in 2015. Maar velen zijn ijverig aan de slag gegaan en hebben een nieuwe boot in elkaar geknutseld. Twee deelnemers besloten op zaterdagavond nog dat ze mee wilden doen. “We zijn toen pas begonnen met het bouwen, zondagochtend hebben we de laatste onderdelen vastgeschroefd. De boot werkte gelukkig prima!” Geheel in stijl, verkleed als bloem, gleden ze naar beneden. Maar helaas, ze haalden de bel net niet. “Maar het was super vet.”

Waterfestijn

Tijdens de pauze konden bezoekers meedoen aan het spijkerbroekhangen en mocht iedereen die wilde het water in voor een verfrissende duik. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en resulteerde het in een groot water- en modderfestijn. ‘s Avonds verzorgden de band De Fik Erin en dj-duo VP & Tommy de muziek, waardoor het feest tot in de late uurtjes doorging.

Het was een meer dan geslaagde dag voor Thijs van Wesel van KPJ Nispen. “Er zijn veel meer bezoekers gekomen dan verwacht. En we hadden geluk met het weer, het water bood de nodige verkoeling.” Hij hoopt dan ook dat er in de toekomst een nieuwe editie kan volgen.