Bergen op Zoom

‘Watersportend Bergen op Zoom, laat je horen!’

Emma Janvier Emma Janvier

Vorig jaar was het een groot succes: de watersportdag in Bergen op Zoom. Daarom heeft de organisatie besloten om het dit jaar gewoon weer te doen, ditmaal op 25 mei. Een nieuwe toevoeging is deze keer dat de dag voor zowel jong als oud is.

“We merkten dat er vorig jaar heel veel kinderen met hun ouders kwamen, die ook graag wilde watersporten”, licht Joris Volker toe. Hij is de voorzitter van zeilvereniging Aan Lager Wal en een van de organisatoren van de dag. “We merken bij de verschillende verenigingen ook echt dat we meer volwassen leden krijgen, daarom is deze dag voor iedereen.”

Grotere boten

Dat het dit jaar anders is dan vorig jaar, is terug te zien in de activiteiten die er te doen zullen zijn. In totaal zijn er zes watersportverenigingen die meedoen, en allemaal hebben ze zich aangepast op de verbrede doelgroep. Zo is er volgens Volker rekening gehouden met grotere boten en de activiteiten die er te doen zijn in het programma. “De kanovereniging laat bijvoorbeeld zien wat zij doen in wedstrijdverband voor volwassenen en suppen is natuurlijk voor alle leeftijden!”

Rustig roeien is ook roeien.

Ook Lout Havermans vindt het een goed idee dat de watersportdag nu voor iedereen leuk is. Hij is het oudste lid van roeivereniging Aquarius en hij zou het iedereen van zijn leeftijd aanraden om bij een watersportvereniging aan te sluiten. “Ik denk dat het heel verstandig is voor ouderen om te blijven bewegen. Roeien is best een intensieve sport, maar rustig roeien is ook roeien.”

Skischool ook op het water

Ook de Skischool van Bergen op Zoom is aanwezig, maar dan onder de naam Outdoorsports. De eigenaar van het bedrijf, Jim Vendrig, legt maar al te graag uit waarom zij hier aan de Binnenschelde aanwezig zijn. “We zijn aan het uitbreiden met een zomertak op het terrein van Aan Lager Wal. We doen hier suppen, maar ook teambuildingactiviteiten.”

Rond maart gaan de ski’s naar binnen en komen de sups naar buiten.

Jim vertelt dat ze tijdens de watersportdag graag willen laten zien dat ze in Bergen op Zoom een rol spelen in het amusement op het water. “Ik denk echt wat wij een aanwinst zijn voor Bergen om de recreatie een beetje aan te trekken. Rond maart gaan de ski’s naar binnen en komen de sups naar buiten, dus watersportend Bergen op Zoom, laat je horen!”

De dag zelf

Volker geeft ons als een klein inkijkje over hoe de watersportdag op 25 mei eruit komt te zien: “We beginnen om 10:00 uur en we gaan door tot een uur of 17:00 uur.” Net als vorig jaar krijgen alle bezoekers een strippenkaart waarop ze alle mogelijke activiteiten kunnen afstrepen. Ook is er een informatiemarkt waar alle deelnemende verenigingen een standje met informatie hebben. “Nu nog hopen op fantastisch mooi weer!”