Roosendaal

Waterstofauto en Solar Boat op Themadag Duurzaamheid in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een boot die vaart op zonne-energie en een auto die rijdt op waterstof. Ze waren zaterdag te zien in Roosendaal op bedrijventerrein Majoppeveld. Daar werd de Themadag Duurzaamheid gehouden.

Op de Themadag Duurzaamheid lieten groene bedrijven zien wat er allemaal mogelijk is om milieuvriendelijker te leven en werken. En daar zaten bijzondere dingen bij, zoals de Solar auto van Vattenfall (het vroegere Nuon). Deze Solar auto won eind vorig jaar de zuinigheidswedstrijd in Zuid Afrika. Zaterdag reed hij rondjes op het terrein bij de Sligro in Roosendaal.

Solar Boat en waterstofauto

De TU in Delft bracht een Solar boat mee naar Roosendaal, een boot op zonne-energie dus. De studenten van de TU hebben grote ambities en geven presentaties in heel Nederland over hun duurzame toekomstplannen.

Autodealers uit Roosendaal lieten zien hoe je op een milieuvriendelijkere manier kunt autorijden. Bezoekers konden niet alleen kennismaken met een auto die helemaal elektrisch rijdt, maar ook met een auto die rijdt op waterstof. Ze mochten ook zelf een ritje maken om te voelen hoe het is om in een elektrische auto te rijden.