Roosendaal

Waterstoftankstation Roosendaal wordt Total, bouw vertraagd tot najaar

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het waterstoftankstation dat H2 Point gaat bouwen in Roosendaal, gaat draaien onder de vlag van Total. Dat zegt eigenaar Paul Smits van H2 Point. Het was de bedoeling al begin van dit jaar te gaan bouwen, maar dat is vertraagd. Smits verwacht dat pas na de zomervakantie de eerste werkzaamheden kunnen beginnen.

Door: Bianca van Vugt

Het tankstation voor waterstof dat in Roosendaal gebouwd gaat worden, wordt een Total-station. Dat zegt Paul Smits, eigenaar van H2 Point uit Made, het bedrijf dat het waterstoftankstation gaat bouwen. “De merknaam Total komt op het luifel te staan, dat maken we deze week bekend,” vertelt Smits. “Dan is er ook meteen een internationale naam, wat handig is voor vrachtverkeer.”

De gemeenteraad van Roosendaal is akkoord gegaan met het bestemmingsplan. Het waterstoftankstation komt op bedrijventerrein Borchwerf, aan de Aanwas 4 in Roosendaal. Belanghebbenden kunnen nog tot half januari bezwaar maken. Daarna volgen nog meer vergunningaanvragen, dus het duurt nog wel even eer de eerste paal de grond in kan.

De eerste planning ging er van uit dat het tankstation voor waterstof al aan het begin van dit jaar open zou kunnen. Maar voorlopig blijft de plek op Borchwerf leeg. “Het duurt nog wel een half jaartje voor het open is,” legt Smits uit. “Dat komt ook wel een beetje door de coronatijd. Ik verwacht dat we pas na de bouwvak gaan beginnen.”