Bergen op Zoom

Watertoren van Marius Dielemans moet weer tot leven komen

Redactie Redactie

De Watertoren die de stad Bergen op Zoom sierde, moet weer meer aandacht krijgen. De ontwerper Marius Dielemans, die de Watertoren kocht en met hart en ziel verbouwde, was achttien jaar bezig met zijn super speciale woning. Naar eigen zeggen was hij op de helft van de verbouwing, maar het werk is stil komen te liggen na zijn overlijden. Een werkgroep wil Marius’ droom verwezenlijken en de Watertoren verder afmaken.

De werkgroep bestaat uit negen mensen, waaronder de zwager van Marius, Kasper Gort. “Hij was zo enorm blij met die toren. Een keer had de Watertoren meer bezoekers dan het Markiezenhof. Daar was hij zó trots op. Die momenten willen we weer terugbrengen, voor Marius.”

Dagje uit

Ad van der Wegen, eveneens lid van de werkgroep, wil de Watertoren weer levendig gaan maken. “Deze Watertoren is prachtig verbouwd door Marius. Dit moet je gewoon een keer hebben gezien. Een dagje met het gezin naar de Watertoren moet een leuk uitje gaan worden, en daar gaan wij als werkgroep zijnde voor zorgen.”

Behoud van de watertoren

De werkgroep is bezig met het oprichten van een stichting die straks eigenaar is van de watertoren. Mensen die een idee hebben, over hoe de watertoren behouden kan worden, kunnen een mail sturen naar de werkgroep: [email protected].