Wouw

“Weekmarkt in Wouw verplaatsen naar de Markt”

De Markt in Wouw in de zomer

Eén van de dorpsgezichten die kans maken op bescherming: de Markt in Wouw

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst stelt voor de weekmarkt in Wouw te verplaatsen. De weekmarkt is nu elke woensdagochtend op het Torenplein, maar kan ook naar de Markt. De Roosendaalse Lijst stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

De weekmarkt in Wouw is elke woensdagochtend op het Torenplein. De Roosendaalse Lijst denkt dat de marktkooplieden meer klanten kunnen krijgen als ze voortaan op de Markt staan. Ook brengt de weekmarkt dan meer levendigheid in het centrum van Wouw. Bezoekers kunnen dan een bezoek aan de markt combineren met een bezoek aan de horeca, zo verwacht de Roosendaalse Lijst.

Als het aan Roosendaalse Lijst ligt, komt de weekmarkt dan voortaan aan de oostzijde van de Markt te staan. Daar zit ook de meeste horeca. Als er meer plek nodig is, dan kan een deel van de marktkramen ook aan de noordzijde staan. De oostkant van de Markt moet dan wel op woensdagochtend afgesloten worden voor verkeer.

De Roosendaalse Lijst wil weten of burgemeester en wethouders ook vinden dat de horeca en de weekmarkt elkaar kunnen versterken. En of ze willen onderzoeken hoe de marktkooplieden, de Wouwse Ondernemersvereniging en de omwonenden zo’n verhuizing zien zitten.