Roosendaal

Weer of geen weer, Groenhuysen zet vrijwilligers in het zonnetje

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het regende maandagochtend pijpenstelen in Roosendaal. Toch werden zo’n honderd vrijwilligers van stichting Groenhuysen in het zonnetje gezet. Mensen die zich 5 of 12,5 jaar inzetten voor de bewoners van Groenhuysen kregen een bloemetje en een presentje.

Normaal gesproken zouden de jubilerende vrijwilligers worden uitgenodigd op een speciale feestelijke bijeenkomst. Dit jaar worden de trouwe vrijwilligers verrast op hun werkplek of thuis. Zo kreeg Evelien Otten maandag bij haar voordeur een bloemetje uit handen van vrijwilligerscoördinator Agnes Jonkman. Otten draagt al vijf jaar haar steentje bij tijdens de activiteiten in zorgcentrum Champetter in Roosendaal.

Watermolen

Op de locatie Watermolen werkt Dimphy van Hoof. Zij is gastvrouw in het restaurant en heeft zich al 12,5 jaar als vrijwilliger verbonden aan Groenhuysen. Ook Van Hoof kreeg maandag een bloemetje vanwege haar inzet.

Onmisbaar

Volgens Agnes Jonkman zijn de vrijwilligers onmisbaar voor de zorgorganisatie. “We hebben dat tijdens de corona-lockdown maar al te goed ontdekt. De vrijwilligers mochten toen niet komen en het was eigenlijk niet te doen zonder ze. We hebben met man en macht geprobeerd om op te vangen wat de vrijwilligers doen. Maar ze doen zo veel. Ze zijn niet te missen.”